Kirjailijanblogi

— Tieto on pääomaa

Miisan ja Samun seikkailut on lastenkirja, joka auttaa ottamaan elämän kevyemmin

Miisan ja Samun seikkailut on lastenkirja, jota ovat olleet tekemässä Emili Osara (kirjoittaja) ja Emma Sandström (kuvittaja). Seikkailussa on mukana monia hyvinvoinnin teemoja ja vinkkejä siitä, miten pitää itsestään hyvää huolta.

Tänä aikana on tärkeää pysytellä terveenä, ja tämän kirjan vinkein voimme edistää lastemme mielenterveyttä ja myös fyysistä terveyttä. Teos Miisan ja Samun seikkailut innostaa lapset terveellisiin ja voimaannuttaviin valintoihin sekä ottamaan huomioon muut ihmiset.

Satuhahmot Miisa ja Samu

seikkailevat tässä kirjassa. Heillä on tavanomaisesta poikkeavia pelastustehtäviä. He kuuluvat Auttajien heimoon ja ovat arjen sankareita. Miisa osaa lentää, siinä missä Samulla on supernäkö.

Supervoimat kasvavat, kuten palkit puhelimessa, kun itsestään (ja toisista) pitää hyvää huolta. Palkit vähenevät kuten puhelimesta, jos supervoimia ei saada mistään kuten marjoista. Lepääminen on myös tosi tärkeää.

Koululaisen iltasatu

Meillä kirjaa luettiin ekaluokkalaisen iltasaduksi. Lapsi innostui itsekin lukemaan kirjaa (ISOIN KIRJAIMIN KIRJOITETUT KOHDAT). Hän halusi kuulla sitä lisää. Saan todeta, että Miisan ja Samun seikkailut on onnistunut kirja ainakin lapseni näkökulmasta.

Kirjan avulla mielikuvitus lähtee lentoon. Jokainen lapsi voi keksiä, mistä saada lisää voimaa ja jaksamista omaan arkeen. Mikä häntä voimistaa? Minkälainen on hyvä kaveri? Supervoimien etsintä on sitä paitsi tosi hauskaa.

Kirja on samalla kertaa sekä värikäs että levollinen, joten se on myös iltasadun lukijan mieleen. Lapsi huomaa myös mansikan mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Lastenkirjan parissa vierähtää hetki jos toinenkin. Viimeisellä tyhjällä sivulla voinee tarinoida. Itse.

— TH

Esittelyteksti

Miisa ja Samu ovat innokkaita pelastajia, jotka kuuluvat Auttajien heimoon. Sadussa he suorittavat erilaisia pelastustehtäviä supervoimiensa avulla. He haluavat myös suojella luontoa ja estää kiusaamista. Samu ja Miisa omaavat supervoimia, jotka hiipuvat, jos he eivät lepää tai nuku tarpeeksi.

Satukirjassa seikkaillaan ilolla hyvinvointiin liittyvillä teemoilla ja se on suunnattu 4-9-vuotiaille lapsille. Kirjan avulla jokainen lapsi voi miettiä omia supervoimiaan ja sadun keinoin saada tietoa esimerkiksi siitä, että terveellinen ravinto kuten mustikat kasvattavat supervoimia.

Kustantaja Basam Booksin verkkosivut

#lapset #lastenkirja #lastenkirjat #MiisanjaSamunseikkailut #BasamBooks #supervoimat #iltasatu #kiusaaminen #terveys #ruoka #ihmissuhteet

Kansikuva: Basam Books (2020)