Kirjailijanblogi

— Tieto on pääomaa

Kehosi salattu kieli (Inna Segal)

Kirja Kehosi salattu kieli on Inna Segalin kirjan The Secret Language of Your Bodyn 2. uudistettu painos. Se kertoo, mitkä ovat sairauksien henkiset syyt. Kehon ja mielen yhteys on tosiasia. Ne vaikuttavat toisiinsa. Erityisesti stressi vaikuttaa kehoon.

Mistä Segalin kirjassa on kyse? Se on Käsikirja kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin. Alaotsikko antaa ymmärtää, että terveys on jotakin kokonaisvaltaista ja että sen on otettava huomioon muutakin kuin keho.

Kirjan ideana on se, että fyysisillä vaivoilla on henkisiä syitä. Näitä syitä on lueteltu. Syitä parannetaan henkisellä, ei niinkään psykologisella, tasolla, koska jokaisen vaivan jälkeen annetaan sen hoito-ohje. Kyseessä on yleensä parantava lause, jota toistetaan ja jonka lopuksi sanotaan "SELVÄ", kunnes tuntee muutoksen tapahtuvan.

Kuka Inna Segal?

Kirjoittaja kertoo olevansa parantaja ja energialääketieteen (engl. energy medicine) pioneeri. Hän kirjoittaa hyvinvoinnista, koska hän ymmärtää ihmisen tietoisuutta. Ilman mielen ongelmia ei ole fyysisiäkään ongelmia, ellei kyseessä ole jokin onnettomuus tai sijoiltaanmeno, mutta senkin taustalla on vääränlaisia ajatusmalleja.

Inna pystyy näkemään sairauksien henkisiä syitä ja poistamaan kehosta energiatukkeutumia (engl. blocks). Kyse on intuitiviisesta parantamisesta. Ihminen voi myös itse parantaa itsensä, ja Inna kertoo kirjassaan Kehosi salattu kieli, miten se tapahtuu.

Olen samaa mieltä sitä, että stressi ja väärät ajattelutottumukset ovat usein sairauksiemme perimmäisiä syitä. Tarkoitan sitä, että stressaamme itsemme sairaiksi. Olemme vähäenergisiä, innottomia, levottomia ja kaikkea muuta, mikä vaikuttaa epäsuotuisasti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme.

Miten Inna Segal päätyi parantajaksi?

Segalin taustalla on kokemusasiantuntijuus. Hänen oma taustansa on sellainen, että hän oli tosi sairas. Hänen koko kehonsa oli jumissa. Lääketiede ei voinut häntä auttaa. Hän kärsi kovia tuskia. Kiropraktikolle mennessä hän huusi kivusta koko automatkan, joka tuntui kidutukselta kuoppia täynnä olevalla ajotiellä.

Kiropraktikko ei voinut tehdä mitään. Hän totesi, että Segalin keho on jumissa ja käski tämän mennä kotiin. Mitään ei ollut tehtävissä. Tästä suivaantuneena Segal alkoi ottaa asioita selvää. Hän ei suostuisi elämään sellaisen kivun kanssa koko loppuelämäänsä.

Segal ymmärsi, että voisi olla osallinen omaan parantumiseensa. Parantaa itse itsensä. Hän teki päätöksen tervehtyä. Hän muodosti yhteyden omiin tunteisiinsa. Hänen oli uskallettava tuntea.

Parantuminen tapahtuu

Segal parani kokonaan kaikista kivuista. Hän alkoi rentouttaa itseään ja tuntea tunteitaan. Keho pehmeni kaiken aikaa. Epäilyksiä oli silti, mutta ne tulivat ja menivät. Kirjassaan Segal puhuu pyhästä viisaudesta. Keho osaa parantaa itse itsensä.

Hän kutsui tätä pyhää ja parantavaa viisautta tulemaan kehoonsa, jolloin ihmeellinen ja parantava energia virtasi häneen. Oli kuin lämmin aurinko olisi sulattanut hänen selästään kaiken jäykkyyden ja kivun. Kuulostaa uskomattomalta.

Hän alkoi tiedostaa, minkälaiset ajatukset, kokemukset ja tunteet olivat vaikuttaneet siihen, että hänen kehonsa oli mennyt niin lukkoon. Pelot, turhautumiset, viha, syyllisyys jne. Hän päästi irti näistä tunteista.

Kun kipu on poissa

Tällä menetelmällä Segal sai nukuttua hyvin. Aamulla kivut olivat lähes poissa. Kolmen viikon kuluessa hän oli päässyt eroon kaikista kivuista. Selkäkipu oli parantunut. Samalla menetelmällä hoituivat iho-oireet, ruoansulatusvaivat ja ahdistus.

Segalin menetelmä onkin tietyn värin ja sanamuodon käyttö. Kirjasta haetaan hakusanan perusteella oma sairaus tai vaiva. Kun tiedostetaan sen henkiset syyt, voidaan sitä alkaa hoitaa. Jokaisen on otettava vastuu terveydestään, sekä paranemisestaan, on kirjan Kehosi salattu viesti viesti.

Valo, väri, kosketus. Parantavan valon kuvitteleminen kipeään kohtaan. Tummien värien poistuminen valon tieltä. Kyseessä on psykologisesti vaikuttava hoito. Mieli puhuttelee kehoa, kuten käskee, että kaikki nikamat selässä asettuvat oikeaan asentoon.

Lopuksi

Inna Segalin tarina kuulostaa uskomattomalta. Olen tavannut vastaavia tarinoita niin uskolla parantamisen kuin henkiparantamisen yhteydestä. Niille kaikille on yhteistä käsitys henkisestä todellisuudesta. Sieltä tulee parantava voima ihmiseen (tai eläimeen).

Inna pitää parantamisen taitoa kykynä. Sitä voi kuka tahansa käyttää. Kaikille ei toimi sama juttu. Kaikki eivät myöskään parane. Tämä on itse asiassa ongelmallista. Psykologialla voidaan selittää paljon, kuten se, että ihminen uskaltaa viimeinkin päästää irti ja rentouttaa kroppansa.

Mutta entä jos henkilö ei tiedä, että häntä parannetaan, ja hän paranee? Selittämätöntä on myös se, miksi joku ei parane, vaikka kuinka hakkaisi tyynyä ja huutaisi metsässä ja päästäisi tunteensa pihalle. Mieli ja keho ovat yhdessä monimutkainen systeemi. On vaikea sanoa, mikä lopulta johtuu mistäkin. Tai onko jotain henkistä tasoa tai parantavaa voimaa olemassa?

Mutta aina voi kokeilla. Kunhan ei jätä hoidattamatta jotain vaivaa vain siksi, että sen voi parantaa mielessä. Korvaavista tai vaihtoehtohoidoista ei mielestäni ole kyse, vaan joko täydentävistä tai uskomushoidoista. Uskomushoito ei ole arvottava termi. Se voi kertoa siitä, että usko on olennainen tekijä parantumisessa.

Kirjoittaja: Tea Holm, teologi

Kuvaus kirjasta Kehosi salattu kieli

Tässä uraauurtavassa teoksessa australialainen Inna Segal kertoo, miten voimme oppia ymmärtämään kehomme salattuja viestejä ja tulkitsemaan oireita, joiden taustalla vaikuttavat emotionaaliset ja energeettiset syyt. Segal selittää, miten ajatuksemme, energiamme ja tunteemme vaikuttavat terveyteemme. Hän esittelee teoksessa yksinkertaisen mutta tehokkaan menetelmän, jonka avulla on mahdollista palauttaa kehon luonnollinen tasapaino ja hyvinvointi.

Tämän teoksen avulla voit oppia mm:
– parantamaan fyysisiä vaivoja, joiden syyt ovat mentaalisia, emotionaalisia tai energeettisiä
– ymmärtämään sairauksien kieltä sekä tehokkaita parantamismenetelmiä
– ymmärtämään ja vapauttamaan rajoittavia ajatuksia ja tunteita
– miten voit käyttää värejä elämäsi parantamiseen
– tulkitsemaan viestejä, joita kehosi sinulle välittää.

Katso saatavuus Adlibriksesta.

Lue tästä Ultra-lehden kirjaesittely (huom. vanhempi painos).

Kansikuva: Kehosi salattu kieli (Viisas Elämä)