Kirjailijan Blogi

— Tutkimustieto on pääomaa

Pyyteettömän rakkauden puutarha — Valaistumisen opas (Juha Korhonen)

Entä jos sisäänpäin käätyminen onkin järkevin tekomme? Pekka Ervastin teosofisen ajattelun kaiut heräävät uudestaan henkiin Juha Korhosen soljuvassa kirjoituksessa.

Teokseen on asennoiduttava kuin henkisen opettajan oppitunteihin. Se on henkisyyden harjoittajille, joille ei tarvitse selittää termejä juurta jaksain.

Kirja on ohuehko. Sen ei kannata antaa hämätä. Kansien välissä teksti soljuu ja velloo, kuten elämäkin.  On oltava aikaa ajatella lukemaansa ja sitten päästää siitä irti. Testata se arjen joskus yllättävissäkin tilanteissa.

Ihmissuhteet, kiusaaminen, itsensä rakastaminen. Henkinen asennoituminen voi pelastaa paljon. Se voi pelastaa päivän tai viikon, tulevat vuodet. Pyyteetön rakkaus on avain moneen.

Korhosen tehtävänä onkin antaa lukijalle avaimia. Niiden sopivuus lukkoon on kokeiltava itse. 🔐

Valaistuminen odottaa kulman takana

Teos tarkastelee kaikkialla maailmankaikkeudessa vallitsevaa järjestystä, jota ylläpitää Pyyteetön Rakkaus.

Kirjan nimi Pyyteettömän rakkauden puutarha — Valaistumisen opas antaa ymmärtää, että tässä on kyse myös valaistumisesta. Mitä on valaistuminen?

Rakkaus ja valaistuminen liittynevät toisiinsa. 

Korhosen edellinen kirja Ihmisen kultainen kirja kehotti etsimään ja löytämään itsestään totuus. Se johtaisi valaistumiseen eli tietoisuuden laajentumiseen.

Korhonen on saanut vaikutteita muun muassa buddhalaisuudesta, hindulaisuudesta ja teosofiasta.

"Mitä minun tulisi tehdä elämälläni?"

Ihmiset turvautuvat joskus selvänäkijöihin. Korhosen mukaan, jos viesti, jonka saat toiselta ja joka on vastakkainen oman mielipiteesi kanssa, voi johtua siitä, ettet luota tietoisuuteesi tai ettet ymmärrä oman intuitiosi viestiä.

Yksi auttaja voi sanoa toista, toinen taas toista. Ei ole mitään ennustettavaa. Jokainen luo kohtaloaan nyt-hetken valinnoillaan.

Korhonen kirjoittaa: "Jokainen tunteemme kantaa tarinan, joka on saattanut alkaa monia elämiä sitten." Omaan itseensä luottaminen henkisellä tiellä on olennaista, kun alkaa selvitellä omia tunnetarinoitaan.

On kuunneltava sydämellään se, mitä sinulle halutaan sanoa, ovat sanojen takana sitten enkelit tai oman tietoisuutesi virtaukset.

Voi vain itse vastata kysymykseen siitä, mitä omalla elämällään tulisi tehdä. Kirjan mukaan voit käyttää pyyteetöntä rakkautta selvittääksesi omat oppiläksysi. Lisälukemista löytyy Pekka Ervastin sivustolta*.

 

Elämän salaisuudet ja valaistumisen avaimet ovat kuulemma löydettävissä. On vain alettava etsiä. Pyyteettömän rakkauden puutarhan portteja on taottava, kunnes ne ehkä avautuvat, myös minulle. 🌿

 

Esittelyteksti — Pyyteettömän rakkauden puutarha

Teos tarkastelee kaikkialla maailmankaikkeudessa vallitsevaa järjestystä, jota ylläpitää Pyyteetön Rakkaus. Ihmiskuntamme on edennyt evoluutiossa siihen vaiheeseen, jossa se kantaa myös itse vastuuta, jolloin myös ohjauksemme on suurempi. Elämme juuri nyt aikaa, jossa meitä ohjataan vahvasti. Tämä johtuu siitä, että elämme ihmisinä sellaista aikaa, jossa meillä on mahdollisuus kehittyä nopeampaan tahtiin kuin ennen. On olemassa myös tapahtumia, joita maapallolla tarvitaan muokkaamaan todellisuuttamme.

Kehityksemme on johtanut siihen, että myös värähtely maapallolla nousee, sekä tunnelma ja ilmapiiri muuttuvat. Tästä johtuvat monet ihmisten ylilyönnit. Juuri nyt on käynnissä monia, kollektiivisessa mittakaavassa suuria tapahtumia, jotka muuttavat maailmaamme. Nämä ovat esimerkkejä maapallolla tapahtuvasta kehityksestä.

Kirja tuo näkökulmia kuinka meidän jokaisen on aika kasvaa henkisesti ja kantaa vastuumme maapallosta, ihmiskunnastamme ja sen kohtaloista: valaistua, tulla tietoisiksi ja ymmärtää maailmamme mysteerit. Tämä kaikki on kuitenkin mahdollista ainoastaan siten, että lakkaamme käyttämästä älyämme sydämemme kustannuksella. Ainoastaan sydämen kautta eläessämme ja toimiessamme pääsemme kiinni Todellisuuteen.

Lisätietoja tästä linkistä.

Kirjoittanut: Tea Holm

*Kirjassa on Korhosen Ervast-tulkintoja. Esimerkiksi karmallinen jälleensyntymisajatus oli myös Ervastilla. Teoksen teofiset vaikutteet ovat vahvat.

Jälleenmyyjä mm. Adlibris.

Kansikuva: Pyyteettömän rakkauden puutarha (Basam Books)