Kirjailijan Blogi

— Tutkimustieto on pääomaa

Itsehoito-verkkokurssi: Miksi pysähtyminen on niin vaikeaa?

Kävin itsehoito-verkkokurssin saadakseni apua muun muassa jatkuviin päänsärkyihin sekä yleiseen stressaamiseen. Rauhoittuminen oli käynyt yhä haastavammaksi arjen kiireen keskellä.

Pysähtyminen tuntui vaikealta ja vaativalta. Onneksi uskalsin pysähtyä edes hetkeksi. Harjoitukset, joita kurssilla tehdään, voi tehdä useasti, jos kokee hyötyvänsä niistä.

On vapauttavaa, että voi itse valita sen, mitä ja milloin tekee. Omat voimavarat eivät riitä kaikkeen, mutta itsehoito itsessään on voimavara. Se olisi syytä muistaa arjessa.

 Mitä jos se ei toimi? Mitä jos se toimii?

Toimiva itsehoito on avain henkilökohtaiseen hyvinvointiin ja vastuun kantamiseen itsestä ja omasta terveydestä siinä määrin kuin se on mahdollista. Omaa hyvinvointiaan voi edesauttaa monin tavoin, ja toimivilla työkaluilla on aina käyttöä.

Itsehoito-verkkokurssin taustalla on Johanna Blomqvist, joka on koulutukseltaan filosofian tohtori (fysiikasta) ja kirjailija. Häneltä on ilmestynyt kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin. Itsehoito on paitsi hoitamista myös sen purkamista, mikä on energiahoitotyöskentelyn esteenä. Kyseessä on itsekeskustelu ja -tutkiskelu.

Itsehoito-kurssiin kuuluvat videot ja e-kirja.

Meditaatio on vain apuväline

Meditaatio toimii vain pysähtymisen apuna. Hengitysharjoitukset pysäyttävät hetkeen. Voidaan puhua hiljentymisestä tai meditaatiosta. Voi vaalia sitä, mikä on itselle tuttua ja turvallista. Pakkopullaa itsehoito-verkkokurssi ei siis ole.

Tunteiden hoitoharjoitus, roolien purkaminen sekä menneisyyden ja tulevaisuuden hoitaminen kuuluvat myös kurssiin. Sydänmielimeditaatio on jo nimeltään kutsuva.

Itsehoitoa voi tehdä tietyn ottein. Kurssi kannustaa harjoittelemaan ja jatkamaan harjoittelua. Jokainen voi valita itselleen sopivimmat harjoitukset, eikä niitä ole orjallisesti noudatettava. Osa harjoituksista voi tuntua epämukavilta, koska ne nostavat pintaan kielteisiä tai vaikeita tunteita.

Prosessi, joka jatkuu, kuten elämäkin

Tälle kurssille ja sen synnyttämille prosesseille on annettava aikaa ja tilaa. On vain luotettava siihen, että kaikki se, minkä kuuluukin tapahtua, myös tapahtuu. Itsehoito-verkkokurssin tehtävänä on auttaa vastamaan omiin kysymyksiin ja luottamaan omaan intuitioon niin hoito- kuin itsensä kohtaamistilanteissa. Kyseessä on yksi työkalu läsnäoloon.

Se, mikä toimii yhdelle, ei välttämättä toimi toiselle, mutta kukapa meistä ei hyötyisi pysähtymisestä. Ensin on suostuttava pysähtymään; kuuntelemaankin. Kun oppii kuuntelemaan itseä, oppii kuuntelemaan myös muita ihmisiä.

Päätän pysähtyä nyt, ennen kuin on liian myöhäistä. En halua sairastuttaa itse itseäni tarkoituksettomalla tekemisellä. Tarkoitus ei ole hiljentää mieltä kokonaan. Mieltähän ei voi laittaa pois päältä. Riittää, että yrittää olla läsnä itselle.

Itsehoitokurssi muistutti siitä, että se mikä tuntuu aidosti hyvältä sekä antoisalta ja merkitykselliseltä, on arvokasta ja myös tavoittelemisen arvoista.

– Tea Holm, teologi ja uskontotieteilijä

 

Plussaa:

Lisää kehotietoisuutta.

Rauhan tilan luonti onnistuu.

Selkeät videot ja miellyttävä kuvausympäristö.

Hinta-laatusuhde.

Parantamisen varaa:

Kurssilaisen oma keskittyminen!!! (Opettaja onnistui tässä esimerkillisesti.)

Kurssi sopii itsehoidoksi jokaiselle suomalaiselle. Kyse ei käsittääkseni ole vain energiahoitamisesta vaan myös läsnäolosta ja itsensä rakastamisesta. Tätä voisi tuoda esille.

Osa käsien asennoista viittaa Reiki-hoitoon (itsen hoitaminen Reikillä). Voisi selkeyttää sitä, mikä on kurssin suhde Reikiin. Opettaja on myös Reiki-opettaja.

Kiitos, kiitos, kiitos, Johanna. 🙏🙏🙏

Kansikuva: Kvanttifysiikasta energiahoitoihin: Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen (Viisas Elämä)

Kuva: Johanna Blomqvist