Kirjailijan Blogi

— Tutkimustieto on pääomaa

11 päivää toukokuussa — Keskustelu, joka muuttaa elämäsi (J. D. Messinger)

Tästä teoksesta tulee mieleen Neale Donald Walschin kirjasarja Keskusteluja Jumalan kanssa, joka herätti aikoinaan paljon keskustelua. Kirjoissaan Walsch "keskustelee Jumalan kanssa".

Tässä kirjassa keskustelun toinen osapuoli on salaperäinen ystävä, jota ei sen enempää esitellä. Kohta käy kuitenkin selväksi, ettei kyse ole aivan tavallisesta kahvipöytäkeskustelusta.

Keskustelunaiheet vaihtelevat sielun olemuksesta sodan tarkoitukseen tai tarkoituksettomuuteen metafyysisessä mielessä. Asioita punnitaan järjen ja sydämen vaa'assa. Lukijan on oltava jatkuvasti valppaana, jotta ajatus ei herpaannu ja katoa taivaan tuuliin.

Tea Holm

Vakava loukkaantuminen taustalla

Kirjoilija J. D. Messinger on entinen palomies, joka on työskennellyt muun muassa ydinsukellusveneellä ja kriisinhallintatehtävissä sekä Ernst & Young -yhtiön leivissä. Hän loukkaantui vakavasti ollessaan sukellusveneen upseeri vuonna 1985.

Sukellusveneen kansipalkki katkaisi hänen niskansa, joka murtui uudestaan toimitusjohtajan pestin aikana vuonna 2000. Kaikki tämä johti suureen elämäntapamuutokseen sekä etsintään.

Henkinen etsintä ei kysynyt aikaa tai paikkaa. Vanhojen asioiden oli tehtävä sille tilaa, jotta se tuli mahdolliseksi. Jotta tämä kirja tuli mahdolliseksi.

Vanhasta luopuminen on vaikeaa

Muutos harvoin tapahtuu ilman kipua ja pakottamista. Ihminen sietää pitkälle asioita. Messinger oli miettinyt jo pitkään, ettei hänen työnsä ollut sitä, mitä hän haluaisi sen olevan.

Mutta se oli hyvä paikka. Se oli hyvin palkattua ja sosiaalisesti arvostettua työtä. Se oli jotakin sellaista, mitä Messinger oli tavoitellut vuosikausia. Hän ajatteli tavoitelleensa sitä, mitä yleisesti ottaen pidettiin hyvänä. Ihmisen arvostusta työn kautta.

Kirja 11 päivää toukokuussa pakottaa lukijan kohtaamaan itsensä ja omat ajatuksensa. Se ei ole aina kivaa katseltavaa. Tuhoamme maapalloa ennennäkemättömällä tahdilla. Teemme ei-hyviä valintoja.

Muutamia helmiä

Jokainen löytää kirjasta omat helmensä. Itsekin kirjoitin ylös muutaman sellaisen. Esimerkiksi lauseessa "ihmisen kipu on hänen tarkoituksensa" ei näytä olevan mitään järkeä, ellei sitä ymmärrä syvällisesti. Ihminen oppii, luopuu ja muuttuu vain, jos se on välttämätöntä.

Myös ajatus elämänkehästä viehätti minua. Energiaa ei voi tuhota, vain muuttaa. Kaikki energia (tai aine) palvelee kolmea tarkoitusta: (1) evoluutiota ja luomista, (2) varastointia ja järjestelmän ylläpitoa sekä (3) hajottamista ja polttoaineena toimimista. (Vrt. Brahma, Vishnu ja Shiva.)

Aika on jotakin suhteessa tarkoituksen kohteeseen. Tieteellistä lukijaa tyydyttää viimeinen luku: "Tieteestä kiinnostuneille". Miten tämä kaikki sopii jäsentyneeseen ja vakiintuneeseen maailmankuvaamme? Sitä meidän sopii ihmetellä.

Meidän, jotka olemme vakuuttuneita siitä, että teos on sitä itseään: New Agea ja meidän, jotka olemme vakuuttuneita siitä, että totuuden siemen on istutettu. Kyseenalaistaminen on kaiken suola, tieteessäkin.

Keskustelunavaukset ovat aina tervetulleita.

🔬🧪🥼

Esittelyteksti — 11 päivää toukokuussa

Kertomus niskansa murtaneen, ruumiistaan irtautuneen ja siihen palanneen miehen profeetallisista näyistä ja henkisestä valaistumisesta.

Teos käsittelee viisaasti perustavia kysymyksiä: kuka minä olen, mistä olen tullut ja miksi olen täällä.

Keskustelu, joka muuttaa elämäsi.

Katso saatavuus Adlibriksesta.

Kansikuva: Basam Books