Kirjailijanblogi

— Tieto on pääomaa

Herkkyyden lahja: Kuinka lopettaa kaikkien miellyttäminen ja alkaa seurata unelmiaan

Herkkyydestä on ilmestynyt useita kirjoja mutta ei aiemmin tällaista. Kyseessä on omakohtainen "tilitys" siitä, mitä on olla herkkä ihminen kovassa maailmassa. Mukana liihottelevat myös enkelit.

Isabella Törner tuntuu kirjoittavan suoraan lukijalle. Hän kertoo kirjassaan Herkkyyden lahja, kuinka hän lopetti kaikkien miellyttämisen ja alkoi seurata omia unelmiaan. Se herätti kummastusta.

Kirja, joka on pakko ahmia

Tämä kirja on kuin kakku. Sitä on ahmittava, pisteltävä poskeensa samalla, kun nyökyttelee ja on monesta asiasta hyvinkin samaa mieltä. Mutta siitä ei tule jälkikäteen huono olo, kuten sokeripitoisesta kakusta.

Siitä tulee vapautunut olo. Tämä on hyvää ahmimista. Kirjallisuutta, joka sopii jokaiselle, joka on ahdistunut, loppuunpalamispisteessä tai toisten kynnysmatto.

Herkkyyden lahja on kirja, joka opettaa "ei":n sanomista silloin, kun sille on perusteet ja silloin, kun sille ei ole perusteita. Toisin sanoen älä selittele, vaan sano kauniisti "ei kiitos".

Minun onnellisuuteni vs. sinun onnellisuutesi

Kirjasta huokuu se, että kirjailija on saanut oikein kantapään kautta kokea sen, mitä merkitsee itselle ja omalle elämälle, kun ei osaa sanoa ei oikeissa paikoissa. Siis silloin, kun siltä todella tuntuu.

Kun tuntuu siltä, että minun tehtäväni ei ole kannatella tätä maailmaa tai itkeä myötätuntoisesti vuosikausia ystävän, jonka elämässä ei mikään muutu, vaan valituksenaiheet pysyvät samoina, vierellä.

Kaikkiin kissanristiäisiin ei ole pakko osallistua. Itseään ei tarvitse venyttää ja vanuttaa. Huojentavaa, mutta tosipaikan tullen lähes mahdotonta. Omien rajojensa piirtäminen edellyttääkin elämänkokemusta.

Itsekäs, paha ihminen

Onko itsekästä asettaa oma onnellisuutensa etusijalle? Emme haluaisi millään aiheuttaa pahaa mieltä toisille kieltäytymällä kutsuista tai pienistä palveluksista. Tunnemme helposti musertavaa syyllisyyttä ja koemme olevamme itsekkäitä ja pahoja ihmisiä.

Kirjan ehdotus ei ole erityisen vallankumouksellinen, ja silti se on sitä. Varaa aikaa itsellesi. Sovi treffit itsesi kanssa. Sano ei, jos joku pyytää tekemään jotakin ja jos sinulla on silloin muuta menoa.

Se oma meno voi olla joogatunti tai meditaatiohetki oman kodin rauhassa. Törner ottaa mukaan menoon enkelit, kuten arkkienkelit Mikaelin ja Rafaelin. Lukijan ei tarvitse uskoa enkeleihin, mutta lukiessa hän alkaa vakuuttua siitä, että rukoileminen kannattaa ja että jokaiseen rukoukseen vastataan.

Ahmimisen lopuksi

Suomalaisena on vaikea ottaa vastaan sellaisia ohjeita kuin "Rakastu itseesi" ja "Juhli itseäsi!" Eikö se ole hieman ylitseampuvaa? Kun kirjaa Herkkyyden lahja lukee eteenpäin, niin huomaa, että tässä on enemmän järkeä kuin missään muussa vähään aikaan.

Alan olla jo vakavassa ähkyssä loppua kohti tultaessa. On puhuttu aarrekartasta ja enkeleistä. Loppupäässä häämöttää vielä luku vetovoimanlaista. Vetovoiman laki, manifestointi, hmmm... liian henkistä. Liian newagemäistä.

On ehkä turha miettiä, mihin tämä kaikki johtaa. Tätä voi kokeilla, jos siltä tuntuu tai sitten tällekin kirjalle voi sanoa ei. Loppuen lopuksi kyse on rakkaudesta. Rakkauden levittämisestä ympäristöönsä. 💗

Herkkyyden Lahja- How to Stop Pleasing Everybody & Start Standing Up for Yourself

 

Esittelyteksti — Herkkyyden lahja

Oletko ahdistunut, polttamassa itsesi loppuun tai joudutko usein toisten kynnysmatoksi? Jos vastasit kyllä, olet mitä ilmeisimmin herkkä sielu ja löytänyt juuri oikean kirjan käsiisi. Herkkyyden lahja opastaa sinut hellävaraisesti seisomaan itsesi rinnalla, asettamaan rajoja, rakastamaan itseäsi ja seuraamaan unelmiasi. Herkkä ihminen kokee toisten ihmisten tarpeet tärkeämpinä kuin omansa, joten hän unohtaa helposti huolehtia itsestään. Miellyttämisen seurauksena herkkä ajautuu helposti palkitsemattomaan työhön ja myrkyllisiin ihmissuhteisiin, ja saa osakseen heikon itsetunnon.

Tämä on kirja sinulle, jonka sydän sanoo, että nyt riittää. Tahdot ottaa elämäsi langat takaisin käsiisi, ennen kuin ne lipsuvat kokonaan sormiesi välistä. Opettele käyttämään herkkyyden lahjaasi intuition, enkeliyhteyden ja villeimpien haaveidesi kautta.

Isabella Törner rakastaa merta, hengellisyyttä, syvällisiä keskusteluja ja joogaa. Hän on joogaopettaja, hyvinvoinnin kouluttaja ja ammattitaitoinen valmentaja. Ennen kaikkea hän on kuitenkin herkkä ihminen. Hän on koko elämänsä miellyttänyt toisia ihmisiä luullen sen olevan paras tapa olla ystävällinen ja antaa rakkautta. Huomattuaan sen toimimattomaksi tavaksi elää, hän kirjoitti Herkkyyden lahjan jakaakseen saamansa tiedon enkeleistä ja intuitiosta. Kutsumuksena Törnerillä on levittää rakkautta ja valoa ihmisten keskuuteen.

Katso saatavuus Adlibriksesta.

Kansikuva: https://basambooks.fi/sivu/tuote/herkkyyden-lahja/2456212