Kirjailijan Blogi

— Tieto on pääomaa

Äänikirja Rikastu taatulla tavalla

Kirjailija Wallace D. Wattles vakuuttaa teoksen Rikastu taatulla tavalla alussa, että kyseessä on hyvin käytännöllinen kirja. Kirjan ohjeiden noudattamisen tulisi olla yhtä helppoa kuin sähköön uskominen. Se toimii ilman, että ymmärtää täysin sen, miten se toimii tai mitä se on. Äänikirjan lukijana on Mili Kaikkonen.

Äänikirjaa voi kuunnella niin sohvan nurkassa kuin autoa ajaessa. Ja mikä kutkuttavinta; puhe on myös maallisesta rikastumisesta. Viisas lukija tai kuuntelija kuitenkin huomaa pian, ettei rikastuminen liity vain rahaan – se liittyy itse asiassa kaikkeen. On otettava huomioon niin keho, mieli kuin sielu.

Kaikki ovat yhtä tavoiteltavia – osa elämää. Ei ole oikein eikä jaloa elää vain älyllistä elämää, saati sitten mielensä sisällä tai kehoaan palvoen. Teoksen mukaan todellinen elämä tarkoittaa, että ihmisen kaikki olemuspuolet otetaan huomioon. On voitava elää täydesti kehossaan mutta myös mielessään sekä sielussaan.

Lepo ja virkistäytyminen ovat yhtä välttämättömiä fyysiselle elämälle kuin työnteko. Myös matkustelu ja lukeminen kuuluvat tyydyttävään elämään. Älyllinen ajanviete ja taide voivat jalostaa ihmistä. Sielullakin on tarpeita, ja niihin kuuluu rakkaus.

Siihen sisältyy antaminen rakkaimmilleen. Jos ihmisellä ei ole mitään annettavaa muille, hän ei saa hyötyä muuta kuin aineesta, mikä ei ole täyttä elämää.

Mutta onko tämä kirja hömppää?

Rikastumisen matemaattinen varmuus?

Kuulostaa lupaavalta. Omistamiseen ja rikastumiseen tarvitaan tietynlaista ajattelua. Kyse ei ole vain työnteosta. Luonnonlakien mukaan tietyt syyt sisältävät itsessään tietynlaiset seuraukset.

Äänikirja Rikastu taatulla tavalla paljastaa nimensä mukaisesti taatun tavan rikastua, jos siihen vain uskoo. Mutta toimiiko se todella? Eikö kyse olekin vain toiveajattelusta? Voiko rikastuminen olla näin yksinkertaista?

Mieleeni tulevat New Thought -liikkeen opetukset. Kyseinen liike opettaa mielen voimasta. Nyt tämä kirjailija väittää, että rikastuminen on mahdollista – myös minulle. Kirja saattaakin olla vain ajankuva. Tosin se on positiivinen sellainen.

Kirja-arvion tekeminen on haastavaa, koska en ole ehtinyt rikastumaan sitä lukiessa. Kirja kuitenkin haastaa minutkin miettimään, onko rikastumisessa kyse miljoonista dollareista vai jostakin muusta.

Äänikirjan kautta on vaivatonta omaksua uudenlaista ajattelua. Sen voi laittaa taustalle niin autossa kuin nukkumaan mennessä. Se toimii suggestiivisesti, jos ei muuten.

Ympäristön vaikutus on minimaalista

Kyse ei ole siis siitä, sattuuko syntymään kultalusikka suussa, asumaan tietyssä paikassa, olemaan tietyssä asemassa, pääsemään sisään tiettyyn opinahjoon ja niin edelleen. Omat lahjat on otettava huomioon. Luontaiset taipumukset ohjaavat toimintaa, mutta tämän kirjan mukaan kaikki ei ole siinä. Kaikkea ei ole menetetty, vaikkei olisikaan erityisen lahjakas.

Ympäristö voi olla suotuisa tai sitten ei, mutta kyse ei ole niin isosta asiasta kuin mitä on totuttu uskomaan. Jos alat toimia taatulla tavalla, alat rikastua, teos Rikastu taatulla tavalla lupaa. Sillä ei ole väliä, missä olet nyt ja mistä aloitat. Silläkään, oletko köyhä vai keskiluokkaa, ei ole väliä.

Kaiken voi muuttaa tässä ja nyt. Nykyinen asuinpaikka kelpaa hyvin, ellei liikeideanasi ole myydä jäätelöä ja satut asumaan maailman kylmimmässä paikassa. Sieltäkin voi löytyä jäätelönsyöjiä, mutta ei niin kuin helteestä.

Pointtina on se, että aloita sieltä, missä olet. Älä tee samoja asioita kuin toiset. Mieti, mikä on sinun juttusi. Kyse ei ole kilpailemisesta, vaan sen tekemisestä, mikä itselle sopii. Kyvyt tunnistettuaan voi päästä pitkälle.

Köyhällä on pieni mahdollisuus muuttaa mitään

On totta, että köyhän on vaikeampaa käynnistää liiketoimintaa ja että työläisellä voi olla pienemmät mahdollisuudet kuin toisilla, kirjailija myöntää. Mahdollisuudet itsessään ovat rajattomat. Monet mahdollisuudet ovat olemassa.

Eikö internet-, teknologia- ja globaalilla aikakaudellamme ole paljon enemmän valinnanvaraa oman elantonsa hankkimiseen ja mahdollisuuksien luomiseen kuin yli 100 vuotta sitten, vuonna 1910? On vain laitettava aivot raksuttamaan ja toimittava "taatulla tavalla".

En paljasta sen enempää rikastumisesta. Voit lukea siitä, kuinka se tapahtuu, jos tahdot, tai kuunnella äänikirjan. Kyse on ajattelusta ja sen uudistamisesta. Rajoittavat ajatukset rajoittavat toimintaa. Teoksen alkuperäinen otsikko The Science of Getting Rich tuo mieleen rahan, mutta kyse ei ole vain siitä.

Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että kirjan mukaan maailmankaikkeus vastaa ihmiselle, kun hän siltä jotain pyytää. Tässä kohtaamme jotakin tuttua Salaisuus-kirjasta kuin myös Raamatusta. Pyydä, niin saat. Kolkuttavalle avataan jne.

Äänikirja kertoo rikastumisen periaatteet yksityiskohtaisesti. Kirja Rikastu taatulla tavalla väittää, että aine ajattelee. Voisivatko kvanttifysiikan löydökset vahvistaa sen, että elämmekin ajatusmaailmassa? Yksimielisyyttä tästä ei vallitse. Siksi on kenties kokeiltava itse... No siis, kaiken varalta.

Kuuntele Rikastu taatulla tavalla äänikirjana.