Kirjailijan Blogi — Tieto on pääomaa

Kirja-arviot ja kirjailijaelämää

Rikastu taatulla tavalla on erikoinen äänikirja – Kuuntelisinko sen kaiken varalta?

Wallace D. Wattles: Rikastu taatulla tavalla

Kirjailija vakuuttaa heti kirjansa alussa, että kyseessä on hyvin käytännöllinen kirja. Kirjan Rikastu taatulla tavalla ohjeiden noudattamisen tulisi olla yhtä helppoa kuin sähköön uskominen. Se toimii ilman, että ymmärtää täysin sen, miten se toimii tai mitä se on. Lukijana on Mili Kaikkonen.

Äänikirjaa voi kuunnella niin sohvan nurkassa kuin autoa ajaessa. Ja mikä kutkuttavinta; puhe on myös maallisesta rikastumisesta. Viisas lukija tai kuuntelija kuitenkin huomaa pian, ettei rikastuminen liity vain rahaan – se liittyy itse asiassa kaikkeen. On otettava huomioon niin keho, mieli kuin sielu.

Kaikki ovat yhtä tavoiteltavia – osa elämää. Ei ole oikein eikä jaloa elää vain älyllistä elämää, saati sitten mielensä sisällä tai kehoaan palvoen. Teoksen mukaan todellinen elämä tarkoittaa, että ihmisen kaikki olemuspuolet otetaan huomioon. On voitava elää täydesti kehossaan mutta myös mielessään sekä sielussaan.

Lepo ja virkistäytyminen ovat yhtä välttämättömiä fyysiselle elämälle kuin työnteko. Myös matkustelu ja lukeminen kuuluvat tyydyttävään elämään. Älyllinen ajanviete ja taide voivat jalostaa ihmistä. Sielullakin on tarpeita, ja niihin kuuluu rakkaus.

Siihen sisältyy antaminen rakkaimmilleen. Jos ihmisellä ei ole mitään annettavaa muille, hän ei saa hyötyä muuta kuin aineesta, mikä ei ole täyttä elämää.

Parhaimpaansa pyrkiminen on todellista palvelemista.

Rikastumisen matemaattinen varmuus?

Kuulostaapa lupaavalta. Omistamiseen ja rikastumiseen tarvitaan tietynlaista ajattelua. Kyse ei ole vain työnteosta. Luonnonlakien mukaan tietyt syyt sisältävät itsessään tietynlaiset seuraukset.

Äänikirja Rikastu taatulla tavalla paljastaa nimensä mukaisesti taatun tavan rikastua. Mutta toimiiko se todella? Eikö kyse olekin vain toiveajattelusta? Minulle kirjan lupaukset ovat kuin kysymysmerkkejä. Voiko rikastuminen olla näin yksinkertaista?

Mieleeni tulevat New Thought -liikkeen opetukset. Kyseinen liike opettaa mielen voimasta. Nyt tämä kirjailija väittää, että rikastuminen on mahdollista – myös minulle.

Kirja-arvion tekeminen on haastavaa, koska en ole vielä ehtinyt rikastumaan. Toisaalta se haastaa miettimään, onko rikastumisessa kyse miljoonista dollareista vai jostakin muusta. Olen sitä mieltä, että äänikirja Rikastu taatulla tavalla antaa paljon ajattelemisen aihetta.

Äänikirjan kautta on vaivatonta omaksua uudenlaista ajattelua. Sen voi laittaa taustalle niin autossa kuin nukkumaan mennessä. Se toimii suggestiivisesti.

Ympäristön vaikutus on minimaalista

Kyse ei ole siis siitä, sattuuko syntymään kultalusikka suussa, asumaan tietyssä paikassa, olemaan tietyssä asemassa, pääseekö sisään tiettyyn opinahjoon ja niin edelleen. Omat lahjat on otettava huomioon. Luontaiset taipumukset ohjaavat toimintaamme.

Ympäristö voi olla suotuisa tai sitten ei, mutta kyse ei ole niin isoista ympäristötekijöistä kuin mitä on totuttu uskomaan. Jos alat toimia taatulla tavalla, alat rikastua, teos Rikastu taatulla tavalla lupaa. Sen mukaan sillä ei ole väliä, missä olet nyt ja mistä aloitat. Silläkään, oletko köyhä vai keskiluokkaa, ei ole väliä.

Silläkään ei ole väliä, millä alalla on tai missä paikassa on. Kaiken voi muuttaa tässä ja nyt. Nykyinen paikka kelpaa tähän hyvin, ellei liikeideanasi ole myydä jäätelöä, ja asut maailman kylmimmässä paikassa. Tosin sieltäkin voi löytyä jäätelönsyöjiä, mutta...

Pointtina on se, että aloita sieltä, missä olet. Älä kuitenkaan tee samoja asioita kuin muut ihmiset. Mieti, mikä on sinun juttusi ja vastaa sinun osaamistasi. Huom. Kyse ei ole kilpailemisesta.

Köyhällä ja työläisellä ovat pienet mahdollisuudet

On totta, että köyhän on vaikeampaa käynnistää liiketoimintaa ja että työläisellä voi olla pienemmät mahdollisuudet kuin toisilla. Mahdollisuudet ovat rajattomat. Mahdollisuuksien virta ohjautuu eri aikoina eri suuntiin. Monet mahdollisuudet ovat olemassa, – ja on syytä ottaa huomioon kirjan julkaisuajankohta eli vuosi 1910.

Eikö internet-, teknologia- ja globaalilla aikakaudellamme ole paljon enemmän valinnanvaraa oman elantonsa hankkimiseen ja mahdollisuuksien luomiseen kuin yli 100 vuotta sitten? On vain laitettava aivot raksuttamaan ja toimittava taatulla tavalla.

En paljasta sen enempää rikastumisesta. Voit itse lukea siitä, kuinka se tapahtuu. Kaikille on enemmän kuin tarpeeksi. Kyse on ajattelusta ja sen uudistamisesta. Rajoittavat ajatukset rajoittavat toimintaa. Teoksen alkuperäinen otsikko The Science of Getting Rich tuo mieleen rahan, mutta kyse ei ole vain siitä.

Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että maailmankaikkeus vastaa ihmiselle, kun hän siltä jotain pyytää. Tässä kohtaamme jotakin tuttua Salaisuus-kirjasta kuin myös Raamatusta.

Äänikirja esittelee rikastumisen periaatteet. Se väittää, että aine ajattelee. Voisivatko kvanttifysiikan löydökset vahvistaa sen, että elämme ajatusmaailmassa? Ne ovat sitä yrittäneet, mutta kaikki on vielä epäselvää. Siksi on kenties kokeiltava itse. No, kaiken varalta…

Katso lisää Basam Productions -sivustolta: https://holvi.com/shop/basamshop/product/7b4c73ea5cb7e7ccfadc67b6ab1c1813/