Kirjailijan Blogi — Tieto on pääomaa

Kirja-arviot ja kirjailijaelämää

Perhosvaikutus: tietokirja spiritualismista

Olen uskontotieteilijä ja teologi sekä tietokirjailija Tea Holm. Tutkin spiritualismin aatehistoriaa jo väitöskirjassani vuonna 2016. Väitöskirja ei kuitenkaan ole kirjallisuutta. Se on opinnäyte, mistä syystä kirjoitin tietokirjan aiheesta. Perhosvaikutus: Kuinka spiritualismin siivenisku muutti maailmaa(Basam Books 2019) käsittelee spiritualismin aate- ja uskontohistoriaa.

Kuuntele Näkökulmia mesokosmoksesta -podcastia. Spiritualismi ja henkisyys Suomessa (episodi 29).

Hieman yllättävästi Suomessa spiritualismia ei ole tutkittu akateemisesti samalla tavalla kuin monia muita uskonnollisia liikkeitä. Tätä aukkoa täyttää Tea Holmin aihetta käsittelevän väitöskirjan pohjalta kirjoitettu teos nimeltä Perhosvaikutus (Basam Books, 2019). Keskustelemme Tean kanssa spiritualismista Suomessa, henkisyydestä ja sen tutkimiseen helppoudesta ja haasteista akateemisessa maailmassa sekä tietokirjan kirjoittamisesta yleensä. Vastauksia saamme muun muassa kysymyksiin: onko spiritualismi uskonto, mistä spiritualismin seitsemän periaatetta on saatu, mikä on spiritismin ja spiritualismin ero ja voiko spiritualismi olla tiedettä?

Kuuntele Sari Valton radio-ohjelma spiritualismista. Kuuntele myös Perttu Häkkinen: Millaista on suomalainen spiritualismi?

Perhosvaikutus-kirjaa saa esimerkiksi Adlibriksesta.

Myös Akateeminen Kirjakauppa ja Suomalainen Kirjakauppa sekä Prisma.

Kansikuva: Perhosvaikutus-kirja (Basam Books, 2019)